Celluon evoMouse – Mouse-ul pe care nu esti nevoit sa il atingi

Folosind aceeasi tehnologie intalnita la tastaturile cu proiectie laser, Celluon evoMouse ii permite utilizatorului sa faca drag&drop, click, zoom sau chiar sa deseneze in Paint folosind simple gesturi, fara a mai fi nevoie de atingerea dispozitivului (ca in cazul mouse-ului optic sau cu bila).

Dupa inventatarea mouse-ului (anii ’60), a mouse-ului cu bila (anii ’80) si a mouse-ului optic (anii ’90), noul deceniu marcheaza un nou moment important in istoria celebrului dispozitiv. Folosind Celluon evoMouse, utilizatorul nu mai este nevoit sa atinga dispozitivul. Mouse-ul monitorizeaza miscarea mainii si trasmite semnalul catre computer.

La fel ca in cazul functionalitatii multi-touch, evoMouse permite realizarea unor comenzi tipice pentru mouse, de aceasta data fiind necesara doar miscarea degetului: click and select, double-click, right-click, scroll, rotate, zoom, forward, back. De asemenea, evoMouse poate fi folosit pentru a recunoaste scrisul de mana, folosind creionul sau degetul.

Avand forma unui caine in miniatura, evoMouse are dimensiunile apropiate de cele ale unui mouse normal. Dispozitivul este compatibil cu Mac, Windows, Iphone, Ipad, Ipod touch, Android si Blackberry si se conecteaza prin bluetooth sau printr-un port USB.

Anuntat inca de anul trecut, evoMouse va putea fi cumparat incepand de luna viitoare in Marea Britanie si va costa in jur de 99 de dolari.

In portofoliul companiei Celluon se mai afla si dispozitivul ce poarta numele de Magic Cube, un dispozitiv ce genereaza o tastatura virtuala. Tastatura poate “face fata” la 400 de caractere pe minut. Magic Cube ar urma sa se vanda cu 169 de dolari.

[Preluare HotNews.ro]