Mouse

Celluon evoMouse – Mouse-ul pe care nu esti nevoit sa il atingi

Folosind aceeasi tehnologie intalnita la tastaturile cu proiectie laser, Celluon evoMouse ii permite utilizatorului sa faca drag&drop, click, zoom sau chiar sa deseneze in Paint folosind simple gesturi, fara a mai fi nevoie de atingerea dispozitivului (ca in cazul mouse-ului optic sau cu bila).

Dupa inventatarea mouse-ului (anii ’60), a mouse-ului cu bila (anii ’80) si a mouse-ului optic (anii ’90), noul deceniu marcheaza un nou moment important in istoria celebrului dispozitiv. Folosind Celluon evoMouse, utilizatorul nu mai este nevoit sa atinga dispozitivul. Mouse-ul monitorizeaza miscarea mainii si trasmite semnalul catre computer.

La fel ca in cazul functionalitatii multi-touch, evoMouse permite realizarea unor comenzi tipice pentru mouse, de aceasta data fiind necesara doar miscarea degetului: click and select, double-click, right-click, scroll, rotate, zoom, forward, back. De asemenea, evoMouse poate fi folosit pentru a recunoaste scrisul de mana, folosind creionul sau degetul.

Avand forma unui caine in miniatura, evoMouse are dimensiunile apropiate de cele ale unui mouse normal. Dispozitivul este compatibil cu Mac, Windows, Iphone, Ipad, Ipod touch, Android si Blackberry si se conecteaza prin bluetooth sau printr-un port USB.

Anuntat inca de anul trecut, evoMouse va putea fi cumparat incepand de luna viitoare in Marea Britanie si va costa in jur de 99 de dolari, conform gadgets-world.org.

In portofoliul companiei Celluon se mai afla si dispozitivul ce poarta numele de Magic Cube, un dispozitiv ce genereaza o tastatura virtuala. Tastatura poate “face fata” la 400 de caractere pe minut. Magic Cube ar urma sa se vanda cu 169 de dolari.

[Preluare HotNews.ro]

Mouse Microsoft Arc Touch RVF-00004 negru

In aceasta saptamana in Topul Tehnologiilor din prezent, pe pozitia 14 se afla produsul Mouse Microsoft Arc Touch RVF-00004 negru la pretul de 229 lei.

Mai flexibil ca orice alt mouse – Noul Arc Touch dispune de un design inovator, ce permite curbarea sau aplatizarea sa – pentru un confort maxim in utilizare sau pentru a ocupa mai putin spatiu in geanta.
Atinge pentru scroll – Loveste usor zona Touch tactila pentru un scroll rapid in josul paginii, apoi atinge pentru te opri in locul dorit. Rotita de scroll e de domeniul trecutului.
Functioneaza oriunde – Multumita tehnologiei BlueTrack, poti folosi mouse-ul Arc Touch pe aproape orice suprafata dificila – chiar si pe cele nefinisate, moi sau dure.

Caracteristici:
– Tehnologie: Fara Fir
– Interfata Receiver: USB
– Tehnologie BlueTrack
– Nanodispozitivul De Emisie-Receptie Se Introduce In Partea Inferioara A Mouse-Ului.
– Curbati-L Pentru A-L Porni. Pentru A-L Opri, Intindeti-L. Fara Buton De Comutat. Un Indicator Luminos Verde Lumineaza Intermitent Pentru A Va Informa Ca Bateria Functioneaza, Apoi Se Stinge Pentru A Economisi Energia.
– Tehnologie 2.4 GHz
– Design Ambidextru

Opinia unui cumparator:
Palko A.

Design elegant!!! (cu ani lumina inaintea lui Saitek Eclipse… un mouse cam din aceeasi categorie).
Conectare instantanee (desii sunt fan Apple … bate magic mouseul la anumite capitole … dar nu la toate :P ) Merge si cu calculatoare Apple perfect.
Este foarte plat cand e indreptat … cat un telefon mobil … e usor de carat si in buzunar … pentru office e perfect.
Cand faci scroll un motoras vibreaza in mouse … da un efect de scroll button.
Daca-l scapi … iti iei adio de la ea :)
Invelisul din material cauciucat de pe partea posterioara a mouseului se cam murdareste … Daca ai mana mare, se cam pierde in mana … e si foarte usor (poate asta pt unii e un avantaj … )
Il recomand! … in sfarsit un produs bun de la Microsoft :)