In atentia celor care au polita RCA incheiata la City Insurance

Broker-ul de asigurari Pint.ro a trimis o informare tuturor posesorilor de polite RCA emise de City Insurance. Daca detineti o asigurare RCA furnizata de City Insurance, va recomand sa cititi mesajul de mai jos si sa urmati recomandarile furnizate.

Detalii despre polita RCA City Insurance

Dupa cum probabil stiti, companiei City Insurance i s-a retras licenta de functionare si s-a demarat procedura intrarii in faliment.

Daca aveti orice tip de polita valabila la City, aveti 2 optiuni:

Optiunea 1. Sa continuati cu ea pana la expirare sau pana cand vor fi trecut 90 de zile de la declararea definitiva a falimentului (nu se stie cand va fi acest lucru dar probabil va dura, posibil si 1 an) intelegand ca suma maxima asigurata care va fi despagubita de Fondul de Garantare va fi de maxim 500.000 lei.

Optiunea 2. Reziliati polita si primiti banii inapoi pe perioada ramasa neasigurata daca nu au fost inregistrate daune (recomandarea noastra)

Toate restituirile si despagubirile vor fi efectuate de Fondul de Garantare a Asiguratilor si vor incepe cam in 60 de zile de aici inainte (posibil incepand cu luna decembrie 2021).
Detalii despre procedura de reziliere, ce faceti in caz de dauna gasiti aici www.pint.ro/city.
Vom actualiza constant informatia acolo pe masura ce vor aparea elemente noi.

Ce mai este nevoie sa stiti este ca preturile au crescut serios in urma acestei situatii.
Daca incheiati o noua polita va recomandam sa o incheiati cu decontare directa, ca in cazul unui eveniment sa va puteti repara masina pe polita dvs. Sansa ca sa fiti lovit de un tert cu o polita City este destul de mare. Se rezolva si in acest caz doar ca poate dura mai mult.
Puteti calcula pretul asigurarii cu decontare directa aici https://www.pint.ro/calculator-asigurare-rca