Sony NGP – Next Generation Portable, succesorul consolei PSP

Sony a prezentat o noua consola de jocuri care pentru moment este cunoscuta sub numele de cod NGP (Next Generation Portable) dar va ajunge pe piata in acest an ca inlocuitor al PSP, aducand si o serie de noutati tehnice. Sony spera sa-si pastreze pozitia pe piata cu noua consola ce dispune de ecran OLED de 5 inch, conectivitate WiFi si 3G, un mic panou tactil pe partea din spate si GPS incorporat.

Noua consola Sony va dispune de ecran de 5 inch cu tehnologia OLED, procesor ARM 4-core si are suprafata tactila si pe partea din spate, nu doar pe fata. Noua consola dispune atat de conectivitate WiFi, cat si 3G, are si GPS incorporat, iar rezolutia ecranului este 960×544 pixeli.



Consola va aparea pe piata spre final de an, insa preturile nu au fost anuntate inca. Sony a lansat prima consola Playstation in 2004, insa concurenta a devenit tot mai dura, iar luna viitoare Nintendo va lansa consola 3DS. In plus, smartphone-urile au devenit un concurent foarte serios, insa Sony spera ca ecranul mai mare si rezolutia foarte buna vor fi factori decisivi.

Sony a mai anuntat si ca spre final de an va fi disponibil un PlayStation Store pentru platforma Android.

[Sursa:HotNews.ro]