Black Friday eMag 2014

eMAG estimeaza vanzari de 150 milioane lei de Black Friday cand va avea in oferta si 50 de autoturisme

eMAG estimeaza ca va vinde de Black Friday cu 50% mai mult decat in 2013, iar in oferta se vor gasi si 50 de autoturisme, printre marcile incluse fiind Ford si Jaguar, a spus Iulian Stanciu, seful companiei. Vinerea Neagra va fi pe 21 noiembrie, iar eMAG spune ca va avea reduceri la 450.000 de produse, printre ele numarandu-se si noul iPhone 6. eMAG estimeaza afaceri de peste 260 milioane euro in acest an, iar ziua de 21 noiembrie ar putea sa aduca peste 10% din ea.

eMAG a vandut de 53 milioane lei de Black Friday in 2012 si de 101 milioane lei anul trecut, iar estimarile pentru anul in curs sunt de 150 milioane lei. Iulian Stanciu, seful eMAG nu a dorit sa dezvaluie ora la care va incepe Black Friday, dar a lasat de inteles ca va fi dimineata intre 6 si 8.30. El a explicat ca daca ar fi comunicata ora inainte, site-ul ar fi atat de puternic solicitat de useri in primele minute, incat ar fi imposibil sa functioneze bine oricat de mult s-ar investi pe infrastructura IT.

Intrebat de ce nu alege ca Black Friday sa inceapa noaptea la 2.00-2.30 cand multi dintre useri dorm si solicitarile ar fi mai mici pe site, el a explicat ca multi oameni ar fi frustrati de o astfel de decizie fiindca s-ar trezi dimineata la 5, 6 si ar vedea ca produsele cele mai interesante s-au vandut deja.

eMAG promite 450.000 de produse de Black Friday, spune ca negocierile cu diversii furnizori au inceput acum sase luni si ca cele mai multe reduceri se vor situa in intervalul 30-50%, iar maximul va fi de 75%. Stanciu promite ca vor fi multe produse noi, precum noul iPhone 6, fiindca eMAG nu vede Black Friday ca o ocazie ca scape de stocuri.

Ca si pondere pe categorii, de Black Friday vor fi la vanzare 50.000 de smartphone-uri, 25.000 de laptop-uri, 15.000 de televizoare, 10.000 de aparate foto si 5.000 de anvelope. Ca si anul trecut, la Black Friday vor fi disponibile si autoturisme (50 de unitati de la mai multe marci, singurele mentionate fiind Ford si Jaguar).

Dealerii fac reducerile, in schimbul promovarii pe eMAG “Noi le dam dealerilor expunere fiindca nu avem toate marcile auto, ci numai cateva selectate. Le dam practic o expunere foarte mare, peste un milion de oameni vor vedea lucrurile respective, iar asta le va da dealerilor un avantaj pentru viitor. Este un fel de marketing”, explica Iulian Stanciu.

Un studiu facut de Daedalus la cererea eMAG arata ca 63% dintre romani stiu de Black Friday, in timp ce ponderea era de 49% anul trecut si de 27% acum doi ani. Dintre cei care stiu de Black Friday, circa sase din zece au spus ca au de gand sa cumpere. Studiul a fost facut in noiembrie pe 2.000 de respondenti.

eMAG a ajuns la 1.000 de angajati, iar pentru Black Friday va aduce provizoriu in plus 100 de oameni. Pentru a nu avea probleme cu site-ul, compania spune ca a investit 5 milioane lei in servere si retelistica si doua milioane lei in software. Retailerul promite ca livrarea se va face in maxim sase zile si va lucra cu cei mai mari jucatori din curierat (Fan Courier, Cargus, DPD, TNT) care au facut investitii cumulate de 35 milioane lei in masini, infrastructura IT si extindere depozite.

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.